Wijnhuizen


Onze wijnen worden zorgvuldig ingekocht bij verschillende wijnhuizen, die we selecteren op basis van hun unieke smaakprofiel en karakter. Door samen te werken met deze wijnhuizen, kunnen wij een mooi assortiment aanbieden dat de rijke variatie van wijngebieden tot leven brengt.
Wijnhuizen


Bertaud Bellieu
Dit wijnhuis ligt in het hart van het schiereiland Saint Tropez in Gassin, Var. Het beslaat een oppervlakte van 65 hectare. De wijngaard produceert 80% roséwijn en staat ook bekend om de kwaliteit van zijn rode en witte wijnen met de beschermende oorsprong benaming (BOB) van de Côte de Provence. Het gebied levert een twaalftal druivensoorten op. De meeste percelen met de meeste zonnestralen worden gebruikt voor de rode wijnen.
Terwijl de meer kalkrijke percelen, die de mineraliteit bevorderen worden gebruikt voor de witte wijn.

Chateau de Pampelonne
De oogst wordt ’s nachts uitgevoerd om de primaire aroma’s van de druiven te behouden. De rode wijnen worden twee tot drie weken gemacereerd en vervolgens gerijpt op hout. De rosé- en witte wijnen worden gemaakt van directe persing. De fermentatie vindt plaats onder gecontroleerde temperatuur. De wijnen rijpen minimaal vier maanden op fijne droesem voordat ze worden gefilterd en gebotteld.

Fondageus Pradugues (Vin biologique)
Voor de biologische roséwijnen wordt ’s nachts geoogst en geperst om de druiven zo koel mogelijk te houden. Hierdoor blijven de aroma’s en de kleur behouden. De behandeling van de druiven wordt tot een minimum beperkt. Voor de rode wijnen oogsten ze vroeg in de ochtend, altijd ruim voordat de hete middagzon arriveert. Alle flessen zijn genummerd, waardoor elke fles uniek is.

Domaine Rinaudo
De oogst wordt met de hand uitgevoerd om alleen de beste druiven te selecteren, wat de kwaliteit van de wijn ten goede komt. Na de oogst fermenteren de sappen bij lage temperatuur in roestvrijstalen tanks, zodat de frisheid en aroma’s optimaal behouden blijven. Vervolgens rijpt de wijn enkele maanden op de fijne droesem, wat zorgt voor meer complexiteit en een rijker smaakprofiel.